universiteit

Crevits en Gatz willen Cultuur en Onderwijs dichter bij elkaar

 

Voor een publiek van een 600-tal leerkrachten, beleidsmakers en medewerkers uit de cultuur-, jeugd- en onderwijssector werd vandaag, op de 12de Dag van de Cultuureducatie, een stand van zaken over het onderzoeksrapport ‘Cultuur in de Spiegel’ gegeven. Dit rapport dient als basis voor een vernieuwde samenwerking tussen cultuur en onderwijs. De Vlaams ministers van cultuur en onderwijs, Sven Gatz en Hilde Crevits, willen in de toekomst een intensere en meer geïntegreerde samenwerking tussen cultuur en onderwijs.

Bijna 200 scholen ontvangen subsidies voor creatief dynamoPROJECT

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits maakt ruim 280.000 euro vrij voor 197 scholen om een creatief schoolproject te realiseren in het kader van het dynamoPROJECT. Dit cultuurproject stimuleert de brede ontwikkeling van elke leerling. Scholen kunnen tweemaal per jaar dynamosubsidies aanvragen.

Lees hier het persbericht.

Elf Albrecht is Beste Boekenjuf/meester 2015

De titel van Beste Boekenjuf 2015 gaat naar Elf Albrecht. In haar klas is “een boek niet voor eventjes maar voor het leven.” Zij wordt bekroond voor haar enthousiaste werk met boeken bij kinderen met ernstige sociale, emotionele en/of gedragsproblemen. De Boekenjuf krijgt een mand met 100 boeken.

Herinneringen voor de toekomst

‘Herinneringen voor de toekomst’ is een verzameling van 5 projecten rond het thema erfgoed met dynamosubsidies van CANON Cultuurcel . Voor elk project werkt een basisschool met een kunstenaar van MUS-E. Als uitgangspunt kregen ze ook elk een koffer mee van FARO vzw en de lokale erfgoedcellen. In die koffer zaten allerlei objecten die refereren naar het erfgoed van de streek rond de school.

Kleine ARTiesten

Vorige week opende het Sint-Lievenscollege in Antwerpen o.l.v. meester Peter Marnef en fotografe Evy Raes de expo ‘Klein ARTiesten’,  een inspirerend voorbeeld van een dynamo3 project, met subsidies van CANON Cultuurcel .

Eva Temmerman en de leesnitis

De beeldenstormers die de oude Cisterciënzerinnenabdij van Nieuwenbosch  in 1578 hebben vernield, konden alvast het leesplezier in deze contreien niet kraken want het is de tweede maal dat we in Delstelbergen te gast zijn.

  • literatuur

An en Christel de boekentweeling

We hebben vandaag te maken met een eeneiige boekentweeling, en de 22 jaar verschil in leeftijd is van geen tel.

  • literatuur

Frie in de boekenkeet.

Frie en haar boekenkeet. Of de voormalige keet die dienst deed als werfwagen in Wallonië ook hun Frans ten goede komt is maar zeer de vraag maar de boekenwormen zal het worst wezen, als ze tijdens de speeltijd hun hartje kunnen ophalen in deze knusse ruimte.

  • literatuur

Elf en haar vanalles-atelier

We trekken naar het ‘vanalles-atelier’ van Elf de genomineerde boekenjuf van dienst. Het elfenrijk waar ze met grote strijdvaardigheid de kinderen haar liefde voor boeken doorgeeft.

  • literatuur

Dominique Pincket ontvangt Globine uit Marokko

Dominique is zowat het menselijke equivalent van een duizendpoot: Juf, zorgjuf, ambulante juf, SES juf.

  • literatuur

Pagina's