Filmpoem album van Deus ex Machina voor derde graad secundair onderwijs

Deus ex Machina is een Nederlandstalig, literair tijdschrift dat sinds 1976 bestaat. Al enkele jaren maakt DEM een uitstap naar andere media. Na de vinylplaat Uitgesproken (DEM 141, 2012) met 10 dichtersstemmen en het Facebookexperiment Date ex Machina (DEM 145, 2013), gaat het tijdschrift aan de slag met het genre ‘filmpoem’, een mengvorm tussen poëzie en film- en videokunst.

Deze Filmpoem Album van Deus ex Machina biedt de perfecte introductie tot het medium aan met 11 nieuwe filmpoems. Deus ex Machina vond in het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren een welwillende partner om dit nummer, dat bestaat uit een dvd en een begeleidend boekje, te realiseren.

DEM-poëzieredacteur Michaël Vandebril en Willem Bongers-Dek van deBuren selecteerde gedichten van dichters uit België en Nederland. Judith Dekker koos een internationaal gezelschap filmmakers aan wie werd gevraagd om een gedicht te verwerken in hun filmpoem.

Deus ex Machina wil dit project ook delen met mensen uit het onderwijs. Begin oktober 2014 verschijnt een voor de derde graad secundair onderwijs didactisch uitgewerkte map die online gratis te verkrijgen zal zijn. Eind oktober/begin november 2014 volgt een presentatiemoment/nascholing voor leerkrachten.

U kan het Filmpoem Album nu al bestellen aan 8 euro. Bovendien biedt Deus ex Machina voordelige abonnementen voor leerkrachten (24 euro + gratis nummer) en studenten (15 euro) aan.

Meer informatie vindt u via http://www.deusexmachina.be of door een mail te sturen naar wimmichieldem@hotmail.be

Een voorproefje van de gemaakte filmpoems kan je hieronder zien

Publicatiedatum
Nieuwscategorie
Geschikt voor buitengewoon onderwijs
Nee