Zomeracademie: artistieke ateliers

De Zomeracademie is een initiatief dat het artistiek zoeken wil stimuleren. Dit in een context waar mensen elkaar kunnen vinden en stimuleren in het creëren. Perfect om artistiek bij te tanken. 

De Zomeracademie is een initiatief van Destelheide en De Veerman, waarbij je jezelf een week lang kan onderdompelen in één van de volgende kunstdisciplines: fotografie, theater, experimenten met muzikale improvisatie & digitale media, re-design, mediakunst, hedendaagse dans, klank, kostuumontwerp, poëzie of beeldende kunst. Tijdens De Zomeracademie krijg je de kans om je artistieke zoektocht verder te zetten en naar hartenlust te experimenteren, individueel of in groep. Omdat er meerdere ateliers tegelijk plaatsvinden, ontstaat er een spontane uitwisseling tussen de verschillende disciplines. Bovendien zorgt de diversiteit aan deelnemers (jeugd- of kunsteducatieve werkers, docenten, amateurkunstenaars,…) voor een grote verscheidenheid aan artistieke meningen en stijlen. 
Ieder atelier staat onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Hij of zij treedt vooral op als een coach door je te stimuleren in het artistieke zoekproces, zonder je daarom in een bepaalde richting te duwen. Verwacht dus geen traditionele cursusgever, maar wel een bezielde en bezielende coach die je ondersteunt in je atelierwerk. Zo kan je zelf je eigen artistieke idee verder uitwerken.

Bovendien is er meer! In onze bibliotheek vind je extra inspiratie en achtergrondlectuur, er is een computerruimte en overal draadloos internet, er opent een tentoonstelling tijdens de Zomeracademie en enkele artiesten in residentie werken aan hun eigen creaties in Destelheide.
Kortom: de Zomeracademie is een niet te missen afspraak voor wie zelf actief en artistiek wil bijtanken of educatieve inspiratie wil opdoen.
De Zomeracademie is een initiatief van Destelheide en De Veerman, in co-productie met Aifoon, Matrix, Danspunt, Kunstwerkt, Creatief Schrijven en Centrum voor Beeldexpressie.

Publicatiedatum
Wanneer
maandag, 15 juli, 2013 tot zondag, 21 juli, 2013
Kostprijs
€433.50
Geschikt voor buitengewoon onderwijs
Ja